• Генеральний спортивний партнер
  • Партнер дистанції 10 км
  • Титульний партнер
  • Офіційний водний партнер

Новини

26.01.2017

Розпочалась реєстрація на головну бігову подію ArcelorMittal Odesa Half Marathon

Розпочалась реєстрація на другий щорічний півмарафон ArcelorMittal Odesa Half Marathon, що об’єднає у сонячній Одесі любителів бігу з різних міст України та зарубіжжя. У цьому році міжнародна бігова подія відбудеться 25 червня за підтримки Одеської міської ради. Про це повідомляє організатор спортивного заходу – компанія Run Ukraine.
У 2017 році організатори планують зібрати на ArcelorMittal Odesa Half Marathon 2 100 учасників та 7 000 глядачів. Приєднатися до бігової події та стати частиною спортивної культури можна вже зараз, обравши дистанцію відповідно до своїх можливостей. Традиційно участь у змаганнях беруть любителі бігу з різним рівнем підготовки, а також професійні спортсмени. У програмі Одеського півмарафону заплановані чотири основні індивідуальні забіги на дистанціях: 21, 0975 км, 10 км, 5 км та 2 км. Організатори півмарафону пропонують також маленьким учасникам вийти на старти дитячих забігів: 1 000 м, 500 м та 100 м. Участь для дітей у події на цих дистанціях безкоштовна.
Маршрут Одеського півмарафону пролягатиме історичною частиною міста, уздовж Траси здоров’я, паркової частини, через набережні “Ланжерон” та “Аркадія”. Старт забігів відбудеться біля Оперного театру. Учасники можуть милуватися історичними пам’ятками на маршруті та унікальними видами на Чорне море.
«В Одесі кажуть: якщо не бігаєш, поки здоровий, доведеться побігати, коли захворієш. З кожним роком зростає кількість одеситів, для яких заняття спортом – це норма. У свою чергу, міська влада продовжує популяризувати здоровий спосіб життя і створювати умови для занять як масовим, так і професійним спортом. Упевнений, напівмарафон ArcelorMittal Odesa Half Marathon, в якому може взяти участь кожен охочий, вибравши собі дистанцію під силу, з кожним роком буде збирати в Одесі все більше учасників з усього світу. Тим більше що під час забігу можна помилуватися красою нашого сонячного міста», – коментує міський голова Одеси Геннадій Труханов.
У цьому році любителі бігу будуть боротися за призовий фонд у розмірі 50 000 гривень. Переможці забігу на дистанції 21, 0975 км серед чоловіків та жінок отримають по 5 000 гривень. Вперше в рамках півмарафону відбудеться City Cup – кубок міста, в якому будуть визначені переможці серед мешканців Одеси на дистанції 21,0975 км. Окрім того, пройдуть безкоштовні забіги серед студентів (University Cup) та представників силових служб (Security Cup). Аби учасники могли гідно підготуватися до змагань, організатори заходу планують провести серію відкритих тренувань та лекторій, під час якого можна познайомитися з професійними спортсменами, дієтологами та експертами, чиї знання та рекомендації допоможуть у підготовці до старту.
“У цьому році ми організовуємо другий Одеський півмарафон – масштабну бігову подію за підтримки міста. Odesa Half Marathon – це більше, ніж спортивне змагання. Наш маршрут знайомить учасників з містом, його історичними пам’ятками та унікальними краєвидами. У 2017 році ми плануємо долучити до участі більше одеситів, тому вперше створюємо в рамках заходу кубок міста. Переможцем може стати кожен одесит, що полюбляє біг. Варто лише гідно та завчасно підготуватися до забігу. Для тих, хто не наважився взяти участь у старті, ми пропонуємо долучитися до фан-зони, стати глядачем та вболівальником. З цього можна почати свій внесок у розвиток бігового ком’юніті України”, – коментує генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.
ArcelorMittal Odesa Half Marathon 2017 – це один із етапів бігової ліги Run Ukraine Running League 2017, яка включає у себе старти в чотирьох містах України. У 2016 році у Лізі взяли участь понад 15 тис. любителів бігу з 50 країн. У 2017 році організатори планують розширити аудиторію та географію учасників Ліги. Run Ukraine Running League 2017 – це шанс звичайного любителя бігу увійти в спортивну історію міста та країни.