• Генеральний спортивний партнер
  • Партнер дистанції 10 км
  • Титульний партнер
  • Офіційний водний партнер

Новини

30.03.2020

Антикоронавірусна підбірка №2 | Провести карантин з Джеком Деніелсом та Еліудом Кіпчоге

Стартував третій тиждень карантину та вимушеної самоізоляції. Ми в Run Ukraine усе ще працюємо з дому, максимально уникаємо контактів із зовнішнім світом, але у жодному разі не полишаємо тренувань.

А ще ми не забуваємо про те, що карантин можна проводити з користю не лише для тіла, але й для душі. Тож ловіть нашу другу карантинну підбірку цікавинок від Run Ukraine.

 

КНИГА ТИЖНЯ – Джек Деніелс, “Від 800 метрів до марафону”

Певно, це не зовсім той Джек Деніелс, про якого згадує більшість людей, коли чують це ім’я. Професора фізкультури Джека Деніелса журнал Runner’s World назвав “Найкращим тренером у світі”. Під його керівництвом тренувалися чемпіони олімпійських ігор та світові рекордсмени. Тож, певно, він щось та й шарить у легкій атлетиці.

Книга “Від 800 метрів до марафону” – це чи не найкращий настільний посібник для будь-якого бігуна-любителя. Як працює організм атлета, як планувати тренування для досягнення своїх найкращих результатів, що їсти та як правильно розподіляти навантаження – у цій книзі є відповіді на всі ваші запитання. А ще – плани тренувань для бігунів різного рівня підготовки https://bit.ly/2UwNVGd

 

ФІЛЬМ ТИЖНЯ – “Breaking2”

12 жовтня 2019 року світовий рекордсмен з марафонського бігу Еліуд Кіпчоге “пробив” 2-годинний бар’єр на дистанції марафону, подолавши 42.195 км за 1:59:40,2. Він став першою людиною у світі, яка подолала “межу можливого”. Але це вдалося йому не з першого разу.
Фільм “Breaking2” – це документальне кіно, яке розповідає про першу спробу трьох елітних атлетів, серед яких був і Кіпчоге, вибігти марафон з 2 годин у 2017 році. Тоді Еліуду не вистачило всього 26 секунд.

Підготовка, тестові забіги, медичні вимірювання та рекомендації… За ними цікаво спостерігати на екрані, а найцікавіше – спостерігати за самим Еліудом, знаючи, що вже за два роки він це зробить. І його ніхто не зможе зупинити.

 

ПОДКАСТ ТИЖНЯ – Жорстка атлетика з Сергієм Романчуком від 29.11.2017

Яким був біг в Радянському Союзі та після нього? Як бігати марафони та як правильно розкладатися по дистанції? Що може мотивувати українським бігунів бігати “домашні старти”? Чому Кіпчоге – унікальний спортсмен?

Двогодинне інтерв’ю з тренером збірної України з видів витривалості Сергієм Романчуком цікаве не лише самим героєм, але й його неймовірною проникливістю. Адже ще у 2017 році Сергій Романчук назвав Кіпчоге одним з таких бігунів, які визначають епоху в легкій атлетиці. І хто зараз буде сперечатися? https://bit.ly/2Us0Bhf

 

СТАТТЯ ТИЖНЯ – Страх першого марафону і як його подолати

Карантин – це саме час зайнятися своїм психічним здоров’ям. Чому б не розібратися, що лякає нас у марафоні? Чому ми, незважаючи на сотні набіганих кілометрів, все одно трусимося та нервуємося перед стартом?

Професійна атлетка Лорен Флешман не приховує: вона теж боялась. І тепер вона зібрала у статті три найбільших страхи тих, хто готується до свого першого марафону (один з них доволі інтимний), та дала поради, як їх подолати. Користуйтеся! https://bit.ly/33W0nSG

 

Продовжуйте розвиватися і тренуватися навіть на карантині. А ми в Run Ukraine продовжимо радувати вас щотижневими підбірками аж до самого його завершення.

Усім добра.

З любов’ю,
Run Ukraine💙💛