• Генеральний спортивний партнер
  • Партнер дистанції 10 км
  • Титульний партнер
  • Офіційний водний партнер

Новини

13.09.2019

Вже цими вихідними Одеса прийматиме 4th Tavria V Odesa Half Marathon

 

11 вересня в Impact Hub відбулась прес-конференція з нагоди проведення 4th Tavria V Odesa Half Marathon, який вчетверте пройде в Одесі 15 вересня. 

Цього року організатор, компанія Run Ukraine очікує на 3 500 бігунів з різних міст України та інших країн. Захід традиційно відбувається за підтримки Одеської міської ради.

 

Учасники прес-конференції:                                                  

Черніцький Дмитро – Генеральний менеджер Run Ukraine;

Пуздрач Руслан Начальник управління з питань фізичної культури і спорту Одеської міської ради

Письменюк Вячеслав Виконавчий директор Таврия В

“Вже четвертий рік поспіль на старти на березі Чорного моря виходять тисячі бігунів. Це не тільки одесити, але й гості з інших міст і навіть з-за кордону. До Одеси завітають атлети з понад 20 країн світу, у тому числі Фінляндії, Франції, Норвегії, Ірландії, Нідерландів, Німеччини, Португалії, Великої Британії та Сполучених Штатів. Одеський півмарафон не лише популяризує здоровий спосіб життя серед населення – такі заходи сприяють розвитку внутрішнього та зовнішнього туризму, економіки та популяризації України у всьому світі”,говорить Генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.

 

Маршрут:

Забіг розпочнеться біля пам’ятника дюку де Рішельє з видом на порт Одеси і Воронцовський маяк. Далі він пролягатиме історичною частиною міста, уздовж Траси здоров’я, паркової частини, через набережні “Ланжерон” та “Аркадія”. Учасники можуть милуватися історичними пам’ятками на маршруті та унікальними краєвидами Чорного моря. Маршрути.

 

“Масові бігові заходи – це не лише про спорт. Це про здоровий спосіб життя, спілкування, інший погляд на світ. Спершу ми підтримували біг лише серед своїх співробітників, укріплювали командний дух, – говорить Письменюк Вячеслав, виконавчий директор Таврия В. – Важко було випустити з уваги потенціал Одеського півмарафону як події, яка об’єднує ціле місто і популяризує біг серед одеситів. І згодом після перших кроків, підтримали бігову подію як Tavria V Odesa Half Marathon, коли виникла така можливість”.

 

Призовий фонд:

Призовий фонд у 2019 році виріс майже вдвічі і складе 124 000 гривень. Серед чоловіків і жінок, які будуть бігти півмарафон, буде визначено по 5 призерів в абсолюті серед жінок і чоловіків. Вони отримають винагороду: від 8000 до 2 500 гривень. Також будуть нагороджені призери у вікових категоріях.

В естафеті Under Armour Relay 3х5+1х6.0975 км команда-переможець отримає грошову винагороду – 8000 гривень, а команди, які посіли 2 та 3 місця – пам’ятні призи.

Серед учасників командного забігу Team 4х21,0975 км також визначать переможців. Результатом у командному заліку є сума офіційних результатів усіх чотирьох членів команди, будуть нагороджені три найшвидкісніші команди: 1 місце – 6000 гривень, 2 місце – 4000 гривень, 3 місце – 2000 гривень.

 

“Для Одеси такі спортивні заходи дуже важливі, тому що вони об’єднують містян, укріплюють їх здоров’я і на створюють у місті неповторну святкову атмосферу. Одеська міська рада охоче підтримує такі ініціативи, адже їхній позитивний вплив на місто не обмежується якимись соціальними моментами, – зазначив Руслан Пуздрач, начальник управління фізичної культури і спорту Одеської міської ради. – За чотири роки існування Одеського півмарафону кількість учасників зросла у 4 рази, з 1000 до майже 4000. Багато з них приїжджають з інших міст і навіть з-за кордону, що дає привід говорити про зростання туристичної привабливості Одеси”.

 

Медалі:

Під час Одеського півмарафону відбудеться дитячий забіг на дистанціях: 1000 м, 500 м та 100 м, на фініші яких кожен маленький учасник отримає свою власну медаль.

Фінішери напівмарафонської дистанції отримають медалі з Воронцовським маяком. Бігуни на дистанції 10 км тепер також будуть отримувати медалі фінішера.

Команди-учасники естафети будуть нагороджені медалями, що з’єднуються в єдине ціле як символ командної роботи.

 

Туризм:

Одеський півмарафон – не тільки важливе бігове свято, але й захід, що розвиває внутрішній та зовнішний туризм. Так, цими вихідними в Одесу завітають 1500 бігунів із інших міст України та більш ніж 140 іноземців. Більшість з них прибудуть із Молдови, Туреччини та Польщі. Всього до нас завітають бігуни із 22 країн.

 

Елітні спортсмени, що беруть участь у забігу:

21 км, чоловіки:

Оксенюк Сергій – 01:04:40 – Переможець Odesa Half Marathon 2018

Матвійчук Олександр 01:03:58 Переможець марафону у Північній Кореї

Бондаренко Анатолій 01:10:48 Бронзовий призер Odesa Half Marathon 2018

21 км, жінки:

Полтавська Валентина – 01:17:52 – Переможниця Odesa Half Marathon 2017

Оксенюк Оксана – 01:16:50 – Срібна призерка Odesa Half Marathon 2018

Кілярська Валентина – 01:15:25 – Багаторазова переможниця Чемпіонату України

 

Бігова ліга:

Нагадаємо, що Одеський півмарафон 4th Tavria V Odesa Half Marathon – один із шести етапів бігової ліги Run Ukraine Running League 2019, що включає у себе старти в п’яти містах України: Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Запоріжжя. Ліга орієнтована на любителів бігу, серед яких по завершенню останнього етапу визначать переможців серед чоловіків та жінок. Головний приз Run Ukraine Running League 2019 – участь у престижному міжнародному марафоні.

Перекриття:

УВАГА! У неділю, 15 вересня, та частково 13 та 14 вересня у зв’язку з проведенням четвертого міжнародного Одеського півмарафону 4th Tavria V Odesa Half Marathon буде обмежений рух транспорту у центральній частині міста, через що зміняться маршрути громадського транспорту.

 

#давайбігтиразом!

 

Для ЗМІ:

Реліз укр.:

Реліз рос.:

 

Титульний спонсор – Таврия В

Генеральний спортивний партнер – Under Armour

Організатор – Run Ukraine

 

Контакти:

Єлманова Катерина

email: [email protected]

тел.: 050 549 00 00 

 

Вікторія Веремієнко

email: [email protected]

тел: 067 995 27 67